Després de setmanes d’una calor intensíssima i de sequera, han arribat les tempestes. L’endemà de la forta pedregada caiguda a La Bisbal d’Empordà que va causar la mort d’una nena i desenes de ferits, la pluja ha descarregat amb força sobre el Baix Llobregat. El canvi climàtic ja és una realitat.

Entre els municipis més afectats per la tempesta es troben Sant Feliu de Llobregat i Molins de Rei. La riera de Sant Just baixava amb molt cabdal. La Generalitat va activar en Alerta el pla INUNCAT per pluja intensa per aquest dimecres.  A Molins de Rei, el pont de la riera Bonet ha quedat tancat per culpa de l’aigua i un vehicle hi ha quedat atrapat provocant la intervenció dels Bombers (a la fotografia); per accedir al barri cal passar pel pas inferior de les vies o pel pont de la riera Mariona; també s’ha tallat el lateral de l’avinguda Barcelona en direcció a Sant Feliu. A la capital de la comarca, on al matí havien caigut 41 litres per metre quadrat, la pluja ha afectat diverses instal·lacions municipals i ha inundat alguns carrers. A Abrera han caigut alguns arbres a la BV1201. Fins les 10 del matí els Bombers havien rebut 25 avisos a la comarca.

El Servei Català de Trànsit recorda a les persones que condueixin vehicles per zones amb pluges intenses que cal moderar la velocitat, augmentar la distància de seguretat, actuar amb prudència en les maniobres i que, si s’ha de travessar un bassal per acumulació d’aigua, cal circular lentament amb la primera marxa i després comprovar l’eficàcia dels frens.

Fotografia: Bombers de la Generalitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here