La ciutat de Castelldefels va acollir el passat divendres, 2 de setembre, una reunió de l’Institut Cugat, una trobada de traumatòlegs de clubs de futbol per analitzar la creixent incidència de la lesió de trencament del lligament creuat del genoll entre les jugadores de futbol.

Es considera que una de cada 100 dones futbolistes patirà aquesta lesió, que ha afectat, entre moltes d’altres, les jugadores del Barça Bruna Vilamala o Alèxia Putellas (a la fotografia).

La lesió anomenada LCA suposa un esquinç o trencament del lligament que acostuma a passar quan es practica esport. Les dones tenen una anatomia de pelvis i d’extremitats inferiors diferent de la dels homes, fet que implica una major facilitat de lesió; segons els especialistes, les pujades i baixades d’hormones pel cicle menstrual també poden afectar la resistència dels teixits musculars. Tot això provoca que les dones es lesionin entre 1’5 i 3 vegades més que els homes, segons dades obtingudes entre el 2015 i el 2021 i estudiades per l’Institut que dirigeix el doctor Ramon Cugat.

Per sort, segons Cugat, “veiem que la tendència ha canviat i que les futbolistes tenen una preparació física millor”  i que els clubs estan més conscienciats sobre la prevenció de lesions en el futbol femení. Adverteix, però, que queda recorregut per millorar.

Al Baix Llobregat juguen dos equips de futbol femení de Primera divisió: el Barça i el Levante Las Planas.

Fotografia: BTV

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here