1’35 milions d’euros és la quantitat per la que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que encapçala l’exalcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha adjudicat la redacció de l’estudi d’alternatives per construir una nova connexió ferroviària entre Castelldefels i Barcelona (a la fotografia). És l’anomenat metro del Baix Llobregat o del Delta de RENFE, reivindicat durant anys pels municipis del sud de la comarca.

La nova via ha de construir una nova entrada ferroviària de la línia de RENFE de la costa (R2). El contracte estableix un termini de 30 mesos per al desenvolupament dels treballs.

Les actuacions s’emmarquen en l’Actualització del Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030, dissenyat per donar resposta a les necessitats futures de demanda de la xarxa ferroviària. Donarà servei als municipis de Gavà, Viladecans i Castelldefels.

De forma paral·lela es portarà a terme una anàlisi funcional de la continuació d’aquesta línia en el nucli urbà de Barcelona com un tercer itinerari complementari als dos túnels existents avui a la xarxa de Rodalies.

Font: Ministeri de Transports

.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here