Si algun partit català es distingeix pel seu pragmatisme aquest és el PSC. El socialistes volen governar o influir en el govern sigui quin sigui el seu interlocutor.  El PSC governa amb Junts per Catalunya la Diputació de Barcelona o ajuntaments com el de Molins de Rei, amb els Comuns en municipis com Barcelona o el Prat de Llobregat, amb ERC en ajuntaments com Castelldefels, i amb Ciutadans en municipis com Sant Esteve Sesrovires o Sant Andreu de la Barca.

I precisament des de Sant Andreu, Salvador Illa, primer secretari del PSC, en una roda de premsa celebrada aquest passat dissabte, 3 de setembre ( a la fotografia), va oferir els vots dels socialistes al govern de la Generalitat, integrat per ERC i Junts, per aprovar els pressupostos de 2023 al Parlament. Illa va insistir en la necessitat que Catalunya tingui uns “pressupostos de país” , motiu pel qual va explicar que es posaran en contacte amb el conseller Giró, de Junts, per explorar aquesta possibilitat. “Volem uns pressupostos d’ampli consens que puguin ajudar les catalanes i els catalans a fer front als múltiples reptes que tenim”, va reivindicar.

Illa va afirmar que el PSC no vol que el conflicte “crònic i permanent” al si del Govern de la Generalitat s’estengui al Parlament, en referència al cas de Laura Borràs.

El primer secretari del PSC també va apostar per una Diada Nacional marcada “pel respecte, el pluralisme i la bona convivència  entre catalans i catalanes”, després de la polèmica creada per l’anunci del president Aragonès de no anar a la manifestació de l’ANC, tal com ha informat elBaix.cat.

L’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, que acompanyava Illa, governa el seu municipi gràcies al pacte del PSC amb Ciutadans. L’Ajuntament continua, malgrat les moltes peticions rebudes, sense reconèixer la injustícia  comesa amb els professors i professores de l’Institut  El Palau acusats sense fonament l’any 2017 per una associació propera la Guàrdia Civil d’haver intentat “adoctrinar” alguns fills de guàrdies civils destinats a la caserna de la localitat. Ciutadans, encapçalats per Albert Rivera i Inés Arrimadas, va promoure llavors un linxament mediàtic dels docents i, tot i que el portaveu de Ciutadans al municipi, Xavier Pla, va reconèixer l’any 2021 que tot havia estat “un malentès”, l’Ajuntament continua sense reparar institucionalment les persones afectades per aquells fets que van indignar la comunicat educativa del Baix Llobregat i de tot Catalunya.

Font: PSC Baix Llobregat

Fotografia: CCMA

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here