El Gran Teatre del Liceu de Barcelona va inaugurar aquest dilluns, 5 de setembre, els “Núvols de lletres” dissenyats pel reconegut escultor Jaume Plensa com a portes de l’entrada principal de l’històric edifici (a la fotografia). Com és sabut, Plensa és veí de Sant Just Desvern i té el seu taller a Sant Feliu de Llobregat.

Plensa ha volgut homenatjar amb aquesta obra la música, tret característic del Liceu, l’arquitecte Antoni Gaudí, el pintor Joan Miró, el mural del qual a les Rambles és ben a prop i que va adquirir un nou sentit arran dels atemptats de  l’agost de 2017, i a la diversitat cultural de Barcelona i el país. Barcelona compta així amb un nou element emblemàtic que, a ben segur, esdevindrà centre d’atenció per a les persones que passegin per les Rambles.

Les tres grans cledes d’acer inoxidable són abatibles i tancaran l’accés a la porxada durant les nits.  De fet, el moviment de les portes evoca la pujada i baixada del teló.

La presencia de lletres d’alfabets diversos constitueixen tota una declaració de principis de l’artista a favor del respecte a la diversitat..

La inauguració va comptar amb la presència del mateix Plensa, de la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, del tinent d’alcaldia de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, i del president del patronat del Liceu, Salvador Alemany.

Fotografia: ARA

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here