Sant Joan Despí esperava poder veure el primer partit de la Lliga Professional de Futbol Femení (LPFF) el passat diumenge, 11 de setembre, entre el Levante Las Planas i el Barça que havia de disputar-se al camp de les primeres.

Era un partit interessant que enfrontava als dos equips catalans de la Lliga Femenina que, a més, juguen els seus partits a Sant Joan Despí. En el cas del Levante Las Planas després d’un serial d’estiu que va semblar que les portaria a Gavà per tornar finalment  a la seva ciutat.

Els dos equips es van presentar al Camp Municipal de Les Planes a l’hora prevista però mitja hora després el partit va ser suspès per incompareixença del grup arbitral (a la fotografia). Les àrbitres s’havien declarat en vaga.

Les àrbitres de la Lliga Femenina, que van fer impossible que es diputés la primera jornada prevista pel cap de setmana passat, es queixen de les seves condicions laborals i econòmiques. Cobren per partit xiulat, sense estar contractades amb tot el que això significa. De fet, més que d’una vaga caldria parlar d’una aturada.

Ahir, dilluns dia 12, les col·legiades es van refermar des de la Ciutat del Futbol Las Rozas, en la seva decisió de no xiular cap partit fins arribar a un acord que els hi garanteixi un contracte professional. “Quan val la dignitat d’una dona esportista?” es va preguntar la portaveu dels equips arbitrals, Guadalupe Porras.

Fotografia: El Periódico

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here