Conferència del cap de llista d’ERC a les properes eleccions municipals de 2023 a Barcelona, Ernest Maragall, aquest passat dimarts, dia 13 de setembre. L’escenari fou el cicle “Fer metròpoli” , impulsat per RethinkBCN, òrgan de la Societat Barcelonina d’Estudis Econòmics i Socials de la patronal Foment del Treball. L’acte, conduit per la periodista Glòria Marín, fou presentat per Àngel Simon, president del Consell de Patrocinadors de la Societat i president d’AGBAR i va comptar amb la presència del màxim dirigent de Foment, Josep Sánchez Llibre (a la fotografia).

Maragall, que es presentarà a les eleccions poc després d’haver complert els vuitanta anys, va reivindicar “una nova manera d’entendre la ciutat, la seva metròpolis i el país”. També va criticar que “Barcelona no té uns plantejaments o missatges que permetin entendre quin és el seu rol en aquest país i en la societat”.

Però la noticia va saltar quan Ernest Maragall, segons destaca La Vanguardia, va semblar apartar-se de la línia oficial d’ERC, contrària a l’ampliació de l’aeroport del Prat per les conseqüències mediambientals i territorials que comportaria, i va flirtejar amb l’ampliació, reclamada per AENA i Foment, afirmant que ja es disposa de tots els elements possibles amb els estudis realitzats i les alternatives delimitades, motiu pel que no veu “cap raó” per ajornar les decisions sobrer aquesta qüestió. Maragall va advertir sobre el fet que aquest tema “es converteixi en una subhasta preelectoral” i va declarar que “en qualsevol cas hem de discutir què fem; la pregunta no és quin aeroport ens proposen sinó quin aeroport necessiten aquesta ciutat i el país”.

La reflexió de Maragall arribava en un dia molt significatiu, l’endemà de la primera reunió de la “Comissió per a l’Ampliació de l’aeroport de Barcelona”, creada per l’entitat organitzadora de la conferència, Foment del Treball, Comissió de la que elBaix.cat ja ha anat informant sobre els seus objectius i composició.

Pel cicle “Fer metròpoli” hi han passat entre d’altres, l’alcalde socialista de Cornellà, Antonio Balmón, l’ex arquitecte en cap de Barcelona,Josep Acebillo, o el cap de llista del PSC a Barcelona, Jaume Collboni.

Fonts: Foment del Treball i La Vanguardia

Fotografia: Foment del Treball

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here