Junts per Catalunya havia de celebrar aquesta setmana, ahir dia 14 i avui 15 de setembre, les eleccions en diverses agrupacions territorials, però el procés s’ha aturat per “irregularitats” i “deficiències en el sistema informàtic”, segons ha informat el diari ARA.

El partit que lidera Laura Borràs (a la fotografia, el passat 17 d’agost a Barcelona), que fa unes setmanes va ser suspesa com a presidenta del Parlament de Catalunya, encara no ha establert una data alternativa per triar els nous representants de les agrupacions territorials, un pas que havia de seguir a la renovació de la cúpula directiva del partit realitzada al congrés de juny. En aquell congrés Laura Borràs, com a presidenta, i Jordi Turull, com a secretari general, van pactar repartir-se el poder, després d’haver provocat la defenestració de l’anterior secretari general Jordi Sánchez.

Junts per Catalunya, viu uns moments delicats, en els que s’han fet evidents les greus diferències entre el sector que lidera Jordi Turull i el que encapçala Laura Borràs. La segona preconitza abandonar el govern amb ERC i no es descarta que pogués protagonitzar una escissió per confluir amb la Llista Cívica que propugna l’ANC. Per acabar-ho de complicar el conseller Giró es mostra decidit a continuar en el Govern mentre el possible candidat a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, no ha descartat la possibilitat de pactar amb ERC i PSC per tal de desbancar Ada Colau.

Fotografia: El País

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here