Els Mossos d’esquadra van detenir fa uns dies tres persones en relació a un cas de possible corrupció que afectaria la Clínica de salut privada, Diagonal, d’Esplugues de Llobregat (a la fotografia), vinculada al Grup FIATC. Entre els detinguts es trobava l’exgerent de la Clínica, el doctor Gonçal Lloveras. Es sospita que han desviat més de 400.000 euros en concepte de material mèdic a través d’empreses fictícies. Els diners podrien haver anat a parar a Andorrra i als Emirats Àrabs.

En la investigació, dirigida pel jutjat d’instrucció numero 2 d’Esplugues, hi ha vuit persones més investigades. La recerca es va iniciar el 2020, quan els controls interns de la Clínica Diagonal van detectar que el llavors gerent havia canviat el sistema de compres d’equipament mèdic i adjudicava els contractes a una empresa nova sense experiència. Segons sembla, les compres es feien a un preu molt superior al de mercat i amb condicions econòmiques perjudicials per al centre mèdic. El perjudici podria ser superior al milió d’euros.

Els Mossos van portar a terme un operatiu el passat dia 7 de setembre que va concloure amb la detenció dels investigats. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. Als detinguts se’ls acusa dels delictes d’administració deslleial, corrupció entre particulars, falsificació de documents, frustració de l’execució i blanqueig de capitals.

En un nou capítol del serial, l’exgerent de la clínica, Gonçal Lloveras, que va ser detingut el dia 7,  ja en llibertat, ha assegurat a RAC1 que tot plegat és una “venjança sàdica” contra ell perquè va detectar i aixecar la veu sobre unes “irregularitats”.

Gonçal Lloveras és una persona amb molta projecció pública; potser per aquest motiu ha tingut el privilegi, poc habitual en el cas d’altres detencions, de poder donar la seva versió en mitjans tan destacats com TV3 o RAC1. Lloveras ha estat col.laborador d’ETV (Esplugues Televisió), va ser directiu del Barça durant l’etapa  de Joan Gaspart, i ha estat impulsor i portaveu de la Plataforma, ara ja partit polític, Barcelona Ets Tu, nascuda amb l’objectiu de fer fora Ada Colau de l’alcaldia de Barcelona. Una de les propostes prioritàries de Barcelona Ets Tú, que es defineix com a “partit Anti-Colau”, és  la “tolerància zero amb la delinqüència”.

Font: ACN

Fotografia: Clínica Diagonal

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here