La Biblioteca Ramon Fernández Jurado, de Castelldefels, acollirà aquest proper dilluns, 19 de setembre, a les 7 de la tarda, la presentació del llibre de Joan Lluís Amigó “Castelldefels 1979-2019. La transformació de la ciutat”.

Joan Lluís Amigó i Carbonell, emparentat amb els propietaris de l’Hotel Miramar, conegué en la seva infantesa un Castelldefels vist amb el ulls de l’estiuejant que gaudia de la seva platja.

El 1984, quan deixa la docència, entra a treballar a l’Ajuntament de Castelldefels. La ciutat, en aquell moment, no arriba als 30.000 habitants. Des l’Àrea Sociocultural, col·labora amb tots els alcaldes i alcaldesses de l’era postfranquista: Agustín Marina, Antonio Padilla, Joan Sau, Manuel Reyes, Candela López i Maria Miranda.

Per un cert temps va ser escollit pels electors de la ciutat  com a representant al consistori. Com a tal ha exercit la responsabilitat màxima al capdavant de la Regidoria de Cultura (2007-2011) en el grup polític municipal ICV-EUIA. En aquell moment va ser quart tinent d’alcalde.

El llibre, amb pròleg d’Alfons López, consta de dues parts: la primera ens parla de com va arribar Castelldefels a 1979; la segona explica quin ha estat el procés de transformació que ha seguit al ciutat sota el govern dels ajuntaments democràtics.

Totes les persones que han exercit l’alcaldia durant aquests 40 anys, excepte Agustín Marina que va morir el 2015, han acceptat participar en el llibre. Totes? No. L’actual alcaldessa, Maria Miranda, que també ho va ser en el període 2017-2019, ha declinat la invitació de l’autor a donar la seva opinió. Aquest fet ens permet pensar que l’obra de Joan Lluís Amigó no serà còmoda per a tothom. Caldrà llegir-la amb atenció.

Fotografia: Biblioteca Ramon Fernández Jurado

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here