Novament la manca de xips afecta el funcionament de la factoria SEAT a Martorell.

La direcció de SEAT i els sindicats més representatius de l’empresa, UGT i CCOO, han arribat a un acord per registrar un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) fins desembre per la manca de xips, que ha obligat a la companyia automobilística a ajustar la seva producció de vehicles a la fàbrica de Martorell.

L’expedient permetrà enviar part de la plantilla a casa a mesura que es vagin aturant les línies de producció.

Les converses van començar el passat dia 2 de setembre i aquest dimecres, 14 de setembre, l’expedient va ser registrat al Departament de Treball.

L’ERTO pot afectar als 10.310 treballadors i treballadors de la fabrica tot i que la suspensió diària pot ser d’uns 450. La durada serà de 67 dies no consecutius i arribarà fins el 23 de desembre. No es descarta un nou expedient després de Nadal si no s’ha solucionat el problema de fons.

El sous de les persones afectades es compensaran per part de l’empresa fins el 93 % de la seva retribució habitual, sumant la prestació de l’atur i l’aportació de la companyia. Els majors de 55 anys i els treballadors que portin menys d’un any a l’empresa poden quedar exclosos de l’expedient si així ho volen.

Fotografia: CCMA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here