L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca retrà homenatge a la gossa Kènia (a la fotografia), agent canina de la Policia Local, que ha mort als 13 anys. L’Ajuntament la recordarà en el marc de la celebració del dia del patró de la Policia Local, el pròxim 29 de setembre.

L’any passat ja es va celebrar la jubilació d’aquest pastor alemany, amb el que es va posar en marxa la Unitat Canina de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca.

Kènia es va dedicar durant més d’una dècada a patrullar els carrers de la ciutat i a fer intervencions, especialment en delictes relacionats amb la salut pública , és a dir, el tràfic de drogues. També va ser pionera en el projecte municipal per aprofitar les capacitats terapèutiques dels gossos per ajudar en el desenvolupament i la conducta dels infants amb Trastorn de l’Espectre Autista.

Les unitats canines als cossos policials

Les unitats canines al servei de la policia tenen una llarga tradició i la seva presència s’està ampliant. Al Prat de Llobregat, gossos ensinistrats reforcen alguns dispositius de seguretat de la Policia Local. El dia 12  del passat mes d’agost, els policies pratencs van anar acompanyats per primera vegada de gossos en un dispositiu per garantir la seguretat durant la tarda i la nit.

El gossos policies són aquells que ajuden els cossos de seguretat a desenvolupar les seves funcions, fonamentalment a partir del sentit que tenen especialment desenvolupat: l’olfacte. Segons dades dels Mossos d’esquadra,  que compten amb patrulles canines des de l’any 1991, la seva capacitat olfactiva és 100.000 vegades superior a les de les persones.

Fonts: Ajuntaments de Sant Andreu de la Barca i del Prat de Llobregat

Fotografia: CCMA

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here