.

La pandèmia va tenir molts efectes colaterals; un d’ells va ser que va impedir que la Fundacio Cassià Just-Cuina Justa pogués celebrar l’acte del seu 25è aniversari. Ara, dos anys després, i sota la fórmula del 25+2, aquesta entitat podrà commemorar el seu aniversari. I ho farà el proper dijous, 22 de setembre, a les 7 de la tarda, en un lloc solemne, el Paranimf de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona

L’acte, en el que està prevista l’assistència d’importants autoritats de la Generalitat i del món local i una representació del Monestir de Montserrat, es fonamentarà en un diàleg entre la doctora en Filosofia, Begoña Román i l’escriptor Andy Trias Trueta, amb el periodista de TV3 Xavier Coral com a moderador. Entre les intervencions hi haurà la del president de Patronat de la Fundació Cassià Just- Cuina Justa, Josep Lluis Cleries.

El plat fort de la commemoració serà l’actuació de l’Escolania de Montserrat que oferirà un concert especial.

En acabar l’acte, s’oferirà un còctel preparat per Cuina Justa.

Cuina Justa

Cuina Justa és l’empresa d’economia social i solidària de la Fundació Cassià Just, creada en record de qui fou abat de Montserrat. Elabora productes en el món de l’alimentació des de fa 27 anys.

És un centre especial de treball i empresa d’inserció amb 350 treballadors i treballadores, el 70% amb discapacitat, que Cuina Justa insereix laboralment a través de la gastronomia, elaborant productes i serveis. Gestiona menjadors escolars i d’empresa, elabora càterings per empreses i institucions i productes de sandvitxos i amanides.

Cuina Justa està molt arrelada al Baix Llobregat: la seva seu central és a Sant Boi de Llobregat, i disposa de la masia i els camps de conreu de Cal Tudela, cedits per l’Ajuntament del Prat de Llobregat.

En el seu patronat hi figuren diverses persones vinculades al Baix Llobregat, començant pel seu president Josep Lluís Cleries, de Vallirana; també en formen part José Antonio Monteagudo, regidor de Sant Climent de Llobregat, en representació del Consell Comarcal, i l’advocat santfeliuenc Jaume Bosch. El director de Cuina Justa és Àlex Pujol, veí de Castelldefels.

Font i fotografia: Cuina Justa

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here