L’exconseller de la Generalitat d’ERC, Xavier Vendrell, veí de Sant Joan Despí, ha estat citat a declarar pel Jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona el dia 24 de novembre. Conjuntament amb Vendrell hauran de declarar sis persones investigades més, entre elles l’alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir, de Junts, i l’exregidor Urbanisme d’aquest municipi del Maresme, Enric Mir, d’ERC, que declararan el 18 d’octubre. El regidor d’ERC va dimitir del càrrec a instàncies del seu partit quan se li van descobrir 38.000 euros en efectiu al seu despatx municipal.

Després de gairebé 2 anys, en el marc del cas anomenat Volhov, es reactiva la investigació sobre l’operació urbanística sota sospita de la finca Villa Bugatti (a la fotografia) de Cabrera de Mar. La Fundació El Brot, llavors centre educatiu especial situat a Sant Joan Despí, va signar un acord amb els propietaris de Villa Brugatti per traslladar el centre a aquest solar de 10.000 metres quadrats, amb opció de compra, l’any 2018, projecte que no va reeixir. Però, segons el digital El Nacional, la Guàrdia Civil considera que, l’any 2020, una empresa de Xavier Vendrell, llavors portaveu de la Fundació, va  signar un acord per traslladar-hi El Brot i va impulsar la requalificació de terrenys que li permetria un benefici econòmic personal. La Guàrdia Civil també manté que Vendrell va utilitzar una subvenció de la Caixa de 24.000 euros destinada al Brot per realitzar estudis i modificacions urbanístiques per tirar endavant el projecte, que va obtenir el vistiplau de l’Ajuntament. La Guàrdia Civil insisteix en que l’actual conseller d’Educació, Josep Gonzalez Cambray, també d’ERC i llavors director general de centres públics, estaria implicat en l’afer.

Un nou tema polèmic on es barregen la persecució de l’independentisme i un possible cas de corrupció, la desconfiança de part de la ciutadania en relació a la Guàrdia Civil pel seu paper l’1 d’octubre de 2017 i la seva funció com a policia judicial. En tot cas, aquest afer ja ha deixat un principal perjudicat: el centre educatiu el Brot de Sant Joan Despí, tal com va informar en el seu moment elBaix.cat.

Fotografia: La Vanguardia

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here