Durant aquest mes de setembre el PEMB ( Pla Estratègic Metropolità de Barcelona) celebra una gira per diverses localitats de la Regió Metropolitana de Barcelona entre les que hi ha dues ciutats del Baix Llobregat: Martorell i el Prat de Llobregat. També es fan actes a Santa Coloma de Gramenet, Vilanova i la Geltrú, Mollet del Vallès, Mataró, Santa Perpetua de Mogoda i Rubí. La gira conclourà el 7 d’octubre a Sant Adrià del Besós, on es durà a terme l’acte de presentació del Compromís  Metropolità 2030.

L’objetiu de la gira és donar a conèixer les 8 missions que conformaran el nou Pla estratègic per a la regió metropolitana de Barcelona, la dels 5 milions d’habitants.

A Martorell, el passat dimarts, dia 13, va començar la gira i es va presentar la missió Economia innovadora i inclusiva (a la fotografia). Hi van participar, entre d’altres, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, Eva Menor, de la Diputació de Barcelona, Fernando Vicente Benetti, del Consell Comarcal del Baix Llobregat i Jordi Martí, regidor de Barcelona i president de la Comissió Executiva del PEMB. Aquest divendres, dia 16, va tenir lloc a Santa Coloma de Gramenet, la presentació de la missió Nivells de renda suficients.

Aquestes són les missions, el calendari i els municipis que resten:

  • Vilanova i la Geltrú, 19 de setembre, Emergència ambiental i climàtica
  • Mollet del Vallès, 20 de setembre, Habitatge adequat.
  • Mataró, 23 de setembre, Alimentació saludable
  • Santa Perpètua de Mogoda, 27 de setembre, Mobilitat sostenible i segura
  • El Prat de Llobregat, 29 de setembre, Cohesió territorial
  • Rubí, 30 de setembre, Vitalitat cultural

La jornada que queda per celebrar a la comarca, la del Prat de Llobregat, sobre Cohesió territorial, tindrà lloc a la Plaça de l’Aigua, a les 11 del mati del dia 29. Intervindran, entre d’altres, la periodista Rocío Santaeufemia, Oriol Estela, coordinador general del PEMB, l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, el vicepresident de l’AMB, Jordi Sánchez, David Vicioso, tinent d’alcalde del Prat, Ana Hernández, cap de l’Agència de Desenvolupament  econòmic de l’AMB, Txell Montserrat, regidora de Vilafranca del Penedès, Sònia Gainza, directora d’Apropa Cultura, Teresa Llorens, de la Diputació de Barcelona i Arnau Funes, cap del servei de l’OMISC del Prat.

Font i fotografia: PEMB

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here