El passat diumenge, 18 de setembre, es va posar en marxa una Jugatecambiental a l’Espai Natural del Remolar-Filipines, de Viladecans (a la fotografia).  Es suma a la que ja funciona al municipi des de l’any 2015 al parc de la Torre-Roja.

Les jugatecambientals són espais lúdics i de coneixement dels valors naturals dels parcs i platges metropolitanes promoguts per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). En aquests, les famílies amb infants poden compartir una estona de joc i experimentació lliure amb materials específics, així com participar en activitats guiades descobrint l’entorn on es troben.

La tinent d’alcalde de Medi Ambient de l’Ajuntament i portaveu de Viladecans en Comú, Encarni García, una de les impulsores del projecte, destaca el gran valor ambiental del Remolar-Filipines i el fet que des d’ara disposi d’aquest nou servei. L’Espai reuneix tres hàbitats diferents i complementaris del delta: una platja natural guardonada pel seu valor “verge”, tal com va informar elBaix.cat, una pineda litoral molt singular en l’entorn metropolità i una de les principals zones humides de les comarques de Barcelona, tots ells considerats hàbitats prioritaris de protecció ambiental per Europa.

Aquesta jugatecambiental, que obrirà els diumenges d’11 a 13 hores, inclou un programa d’activitats coordinades per l’AMB, el Consorci per la Protecció i la Gestió dels Espais del Delta del Llobregat i l’Ajuntament de Viladecans.

Font: Ajuntament de Viladecans

Fotografia: Viajares

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here