Joan Salvat i Saladrigas ( a la fotografia), periodista nascut a Sant Feliu de Llobregat l’any 1956, es va jubilar ahir, 22 de setembre, de TV3, després de 37 anys a la Televisió de Catalunya.

Joan Salvat va cursar la carrera de Periodisme a la UAB i amb vint anys va  començar la seva activitat periodística com a corresponsal al Baix Llobregat del diari  “El Correo Catalán” i d’altres mitjans. Ja des de TV3, es va fer molt famós com a creador del programa “30 minuts”, i en va ser el director durant més de 24 anys, del 1984 al 2008. De 2009 al 2017 va dirigir el programa de documentals “Sense ficció.” També va ser el responsable del “60 Minuts”.

L’any 1990 Salvat va rebre el premi Òmnium de Televisió per la seva tasca al front del “30 minuts”. Un documental, “Balseros”, creat inicialment per al programa dirigit per Joan Salvat, va ser nominat als Premis Oscar l’any 2004.

Molts professionals del periodisme han destacat la seva professionalitat. Francesc Escribano, un altre periodista vinculat durant un temps a Sant Feliu, ha escrit “ Un dels millors professionals amb el que he tingut la sort de treballar. Va ser el meu director al 30 minuts. Gràcies per tantes coses, Joan!”

Salvat ha estat un exemple de rigor i de capacitat de demostrar que es poden fer programes informatius amb èxit d’audiència sense caure en el populisme. I també ha estat un cas indiscutible de defensa insobornable de la professionalitat enfront de qualsevol intent de pressió política.

Joan Salvat, tot i que ara no viu a Sant Feliu, ha mantingut sempre una estreta relació amb la ciutat en la que va començar a exercir la seva professió.

Fotografia: Catalunyadiari

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here