Oriol Junqueras va ser a Sant Boi de Llobregat, als Jardins de Can Julià, el passat dimecres, dia 21 de setembre, per donar suport al cap de llista d’ERC a les properes eleccions del maig de 2023, Jaume Sans.

El líder d’ERC i exalcalde de Sant Vicenç dels Horts, on ara governa el PSC, es va mostrar molt contundent en la seva intervenció. Segons ha informat ERC, va declarar que després de 44 anys d’alcaldia socialista, ara encapçalada per Lluïsa Moret, ha arribat el moment que ERC arrabassi l’alcaldia al PSC. “És imprescindible i possible” va arribar a afirmar. I va afegir que “Sant Boi és un lloc central a la comarca del Baix Llobregat” i que “ha de jugar un paper rellevant i liderar la comarca”.

El candidat que presenta ERC per intentar fer realitat els desitjos de Junqueras és Jaume Sans ( a la fotografia), que fou escollit cap de llista en una assemblea local el passat mes de febrer. Sans es presentarà com a candidat a l’alcaldia per primera vegada; substitueix l’anterior candidat Miquel Salip, que ja havia anunciat que no es tornaria a presentar. Sans és el president d’ERC a Sant Boi i regidor a l’Ajuntament.

L’any 2019, ERC va obtenir el 16’7 % dels vots i 5 regidories. El PSC va aconseguir la majoria absoluta, per un sol regidor, amb el 42’9 % i 13 regidories. Ciutadans en va tenir 3, i els Comuns i Podem, que es van presentar per separat, 2 cada candidatura. Junts es va quedar a les portes d’entrar a l’Ajuntament amb un 4’7 % dels vots.

De cara al 2023, poden canviar alguns factors: Ciutadans és en vies de desaparèixer i els seus vots se’ls repartiran previsiblement PP, Vox i PSC. D’altra banda, és probable que Comuns i Podem, que per separat van aconseguir l’any 2019 el 15 % dels vots, facin una candidatura conjunta. I l’altra incògnita és si Junts aconseguirà aquesta vegada superar el 5 % dels vots i obtenir representació. Tot plegat configura un panorama molt obert, en el que si el PSC perdés la majoria absoluta, la política d’aliances seria determinant.

Fotografia: ERC-Sant Boi de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here