Marroc-Xile

El passat divendres, 23 de setembre, Cornellà va viure un episodi lamentable. Es jugava al RCDE Stadium, el camp del RCD Espanyol, un partit amistós de futbol de preparació per al Mundial, entre el Marroc i Xile. Un grup ampli de seguidors va acudir al camp sense entrada, provocant una preocupant aglomeració als accessos de l’estadi i finalment van accedir a l’estadi per la força i de manera il·legal, sense que els empleats del club poguessin fer res per evitar-ho. El partit es va veure interromput en diverses ocasions per salts d’espontanis al terreny de joc i al final del partit es va produir una invasió del camp que va provocar danys a les instal·lacions. El partit va acabar amb el resultat de 2 a 0 a favor del Marroc.

El RCD Espanyol va considerar, en un comunicat, “inacceptables “ els incidents i va advertir que no descarta demanar mesures addicionals de seguretat i més garanties als organitzadors de futurs esdeveniments que tinguin per escenari el RCDE Stadium.

Encaputxats i agressions al Cornellà- Castelló

Però dos dies després, el diumenge 25 de setembre, en motiu del partit entre la UE Cornellà, que juga els seus partits de la Primera RFEF a casa al RCDE Stadium, i el Castelló, aficionats radicals de la Unió Esportiva Cornellà, van atacar als seguidors visitants, portant cadires, pals i objectes contundents i proferint insults (a la fotografia). Els Mossos d’Esquadra estan intentant identificar els responsables de les agressions.

El Castelló va emetre un contundent comunicat condemnant els fets i denunciant que un grup d’encaputxats va esperar els autobusos de l’equip del País Valencià amb bats i pals. Dins els autobusos s’hi trobaven famílies amb nens i nenes que van quedar aterrides davant les amenaces.

La UE Cornellà també va fer públic un comunicat davant “els actes violents produïts a l’entorn del RCDE Stadium” i condemnant rotundament els incidents.

El Cornellà assegura que “la violència no té cabuda en cap àmbit de la nostra societat i menys encara en el futbol” i anuncia que en cas de confirmar la vinculació directa d’aficionats del club, “adoptarà mesures de suspensió i en el seu cas, d’exclusió per a tots els implicats”. El partit va acabar amb empat a 0.

Fonts: RCD Espanyol, Castelló i UE Cornellà

Fotografia: Marca

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here