La Plataforma per un servei digne de Bus al Baix Llobregat, integrada per la Federació d’Associacions de Veïns del Baix Llobregat, la PTP, Catalunya Camina, l’ECOM, i els sindicats CCOO, UGT i CGT, va emetre un comunicat en motiu de la celebració, el passat dia 22 d’aquest mes, del Dia Sense Cotxes, per valorar les mesures que s’han posat en marxa durant l’estiu per millorar el servei de bus gestionat per Avanza.

La Plataforma recorda que, si hi hagut millores, aquestes han estat forçades per les mobilitzacions, especialment per la manifestació del dia 9 de juliol entre Gavà i Viladecans ( a la fotografia), que han obligat a l’empresa i l’AMB a reaccionar.

Les entitats valoren positivament el canvi d’actitud de l’empresa i l’administració que han impulsat diverses millores, com la incorporació d’uns 50 vehicles provinents d’altres flotes de transport, que després de la retirada de 10 unitats, han suposat una aportació neta de 40 vehicles.

Però la Plataforma considera que les dades i les queixes confirmen que les mesures preses “són encara molt insuficients per corregir el problema de la manca de fiabilitat dels busos de l’AMB al Baix Llobregat Sud”.

Les entitats opinen que encara cal “la incorporació d’entre 40 i 50 vehicles  nous de manera urgent”, a més d’altres mesures. I adverteixen que mantenen la previsió de més accions i mobilitzacions, “fins que les justes reivindicacions  que van motivar la creació de la Plataforma siguin ateses”.

Font i fotografia: Plataforma per un servei digne de Bus al Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here