Es va inaugurar el passat dia 20 de setembre amb la presència de la presidenta del CECBLL, Genoveva Català, i del conseller comarcal de Cultura i Memòria Democràtica, Jordi Carbonell, i es pot visitar, en una primera etapa, fins el 14 d’octubre: es tracta de l’exposició “No estamos muertos”. Està instal·lada al Centre Cívic Mas Lluí de Sant Feliu de Llobregat i és una activitat de la Xarxa de Memòria democràtica del Baix Llobregat, organitzada pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i l’Arxiu Comarcal.

L’autor, Daniel Despothius, mitjançant l’art recorda la seva infantessa en un barri rodejat de famílies refugiades espanyoles. La mostra contempla un recull d’obres, tant d’escultura com de pintura (a la fotografia), que l’artista va començar a elaborar el 2011 i que ha acabat el gener d’enguany. Es complementa amb un audiovisual centrat en la ressaca persistent de les onades de la platja d’Argelers, a la Catalunya Nord, on es va ubicar un dels camps pels refugiats republicans, que ens enfonsa en un estat meditatiu, torbat per l’aparició fantasmal de persones que van viure aquell internament, recolzat per textos curts i la veu del recitador.

“No estamos muertos” ens convida, en la memòria i el record, a no oblidar les persones  que van viure la terrible desgràcia de la Retirada republicana de l’any 1939. Són peces artístiques que impacten i permeten descobrir i reflexionar sobre aquell fet històric.

L’horari de visites és de dilluns a divendres de 10 a 14 hores i de les 4 de la tarda fins les 9 de la nit, al Centre Cívic Mas Lluí. Després passarà a les dependències de l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat fins l’11 de novembre.

L’exposició compta amb el suport de la Xarxa d’Arxius Comarcals, l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i la Diputació de Barcelona.

Font i fotografia: CECBLL

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here