L’1 d’octubre és el Dia Internacional de les Persones Grans. Aquest any 2022 el lema escollit per l’ONU és “La resiliència i les contribucions de les dones grans”, destacant la capacitat de les dones grans d’afrontar amb èxit situacions desfavorables, adaptar-se i recuperar-se.

La Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO del Baix Llobregat, va organitzar la lectura d’un manifest el dia abans, aquest divendres, 30 de setembre, a les 12 del migdia, davant la seu comarcal del sindicat a Cornellà.

En el Manifest, CCOO fa seus els objectius de Nacions Unides per a aquest 2022, entre els que figuren destacar la resiliència de les dones grans front les desigualtats ambientals, socials, econòmiques i de per vida, sensibilitzar sobre la importància de disposar de dades desagregades per sexe i edat, fer una crida per a que s’inclogui a les dones grans al centre de totes les polítiques, assegurant la igualtat de gènere, o actualitzar l’indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) que porta congelat des del 2010, ja fa 12 anys. També es fa referència a les persones que prefereixen envellir a casa seva, fent els habitatges accessibles, o a la necessitat de garantir el Sistema Públic de Pensions.

Font i fotografia: CCOO Pensionistes i Jubilats Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here