El Col·lectiu Un Sol Poble, és un espai de reflexió de Catalunya en Comú sobre el sobiranisme i els drets nacionals. Diversos membres de l’organització dels Comuns del Baix Llobregat en formen part. Aquest és l’escrit que ens han fet arribar sobre el que va suposar i suposa avui l’1 d’octubre de 2017:

 

 

Aquest 1 d’octubre fa cinc anys de la massiva mobilització ciutadana que va tenir lloc a Catalunya, com expressió democràtica d’una voluntat majoritària d’exercir el dret a l’autodeterminació. Catalunya en Comú va ser un agent actiu d’aquesta mobilització, i continua reivindicant-la com un exemple de participació democràtica sense precedents a Europa.

 

El Col·lectiu Un Sol Poble, de Catalunya en Comú, cinc anys després d’aquella jornada, es desmarca de la instrumentalització d’aquesta mobilització que en fan diversos sectors polítics. Denunciem la posició de sectors independentistes els quals, considerant l’1 d’octubre com un referèndum vinculant amb un mandat popular, han volgut emprendre l’errònia via de la unilateralitat per assolir la independència. Són els mateixos que tensionen al límit el Govern de la Generalitat per interessos que poc tenen a veure amb les necessitats reals de catalanes i catalans. Denunciem també la posició dels sectors unionistes defensors de la repressió policial de l’Estat que va tenir lloc aquells dies, i l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola per suspendre l’autogovern de la nació catalana, ambdues mesures contràries a la qualitat democràtica pròpia d’un país europeu de la UE.

 

Cinc anys després ha quedat demostrat com la nostra posició política anava en la bona direcció per al conjunt de tot el poble de Catalunya. Ara que som en un moment en què cal reflexionar sobre què ha suposat el procés, ho hem de dir i ens ho hem de dir. Mantenim la nostra ferma voluntat de seguir treballant activament per aconseguir majors quotes d’autogovern, reforçar la taula de diàleg, emprendre les accions legislatives que acabin amb la judicialització del conflicte polític, avançar cap a un estat plurinacional i, quan es donin les condicions objectives, convocar un referèndum legal i acordat en què el poble de Catalunya decideixi lliurement el seu futur polític com a nació.

 

Col·lectiu Un Sol Poble

Fotografia: 1 d’octubre de 2017 a Sant Esteve Sesrovires

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here