Àngel Casas, un dels periodistes més coneguts i apreciats de Catalunya, veí de Sant Just Desvern (a la fotografia, a casa seva), ha mort als 76 anys. Des del 2013 patia problemes de salut i l’any 2020 es va sotmetre a un transplantament de ronyó. Posteriorment, va tenir una malaltia circulatòria que va obligar a que li amputessin les dues cames.

Àngel Casas va néixer a Sants, l’any 1946. Conegut com a periodista musical, a la premsa i la ràdio, va dirigir i presentar el mític programa “Àngel Casas Show” a TV3 i  el “Musical Express” a TVE.  També va treballar a BTV.

Fou un gran difusor del pop i el rock, i també de la música catalana. Va col·laborar en dos documentals de Francesc Bellmunt, “La Nova Cançó” i “Canet Rock”. A la dècada dels 2000 va publicar diversos llibres; aquest any havia presentat “L’agonia de Bakunin” (Universo, 2022). Va guanyar dos Premis Ondas i el 2007 va rebre la Creu de Sant Jordi.

L’octubre de l’any passat TV3 li va dedicar una programació especial com a acte d’homenatge. El programa Sense Ficció va emetre el documental “Àngel Casas tal com raja”. Fins el darrer moment Casas ha estat al costat de la música i la cançó: aquest passat mes d’agost va assistir en cadira de rodes a Port de la Selva al recital protagonitzat per Quico Pi de la Serra.

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha emès un comunicat lamentant la seva mort i recordant que Àngel Casas “forma part per sempre de la història de TV3”

Avui, 1 d’octubre, pot ser interessant recordar una entrevista recent al diari  ARA, en la que l’Àngel Casas parlava d’aquella jornada del 2017: “El dia de la votació em vaig trobar amb en Jaume Plensa, som veïns, camí del col·legi electoral. No hi va haver cap hòstia: aquell dia ningú es va recordar de Sant Just. Vaig votar amb un desconvenciment total”

Fonts: CCMA i ARA

Fotografia: ARA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here