El projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, compta amb la participació de 28 ajuntaments i 9 entitats i institucions implicades en la defensa i promoció dels drets humans a escala local i global.

El fil conductor del projecte, que arriba a la seva XII edició, és una gira de tardor que se celebra del 3 a l’11 d’octubre. Visiten Catalunya un grup de defensors i defensores dels drets humans d’arreu del món, que participen en diversos actes on exposen les seves reivindicacions.

L’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, ha organitzat la visita de dues activistes que aniran a diversos centres educatius. Lucia Evans oferirà aquest dilluns, dia 3 d’octubre, diverses xerrades en que parlarà sobre la defensa dels drets de les dones i dels menors a Sud-àfrica . Dimarts 4 serà el torn de l’activista Julia Soarinina, de l’Aliance of Migrant Domestic Workers in Lebannon, que explicarà la seva experiència amb els drets de les dones treballadores al Líban.

A Sant Just Desvern, l’Ajuntament amb la col·laboració de Sant Just Solidari, Justicia i Pau i Acció Solidaria i Logística, ha organitzat dos actes: El dimarts 4 d’octubre, a les 7 de la tarda, a Les Escoles, intervindrà Lorraine Leete, de Grècia, del Legal Centre Lesvos, advocada i defensora dels drets humans. El seu Centre ofereix assistència legal a les persones refugiades i migrants a l’illa grega de Lesvos. El dimecres 5 d’octubre, a les 7 de la tarda, també a Les Escoles, parlarà Ahmed Ettanji, del Sàhara Occidental; és periodista i president del col·lectiu Equip Madia, que treballa de forma clandestina als territoris ocupats pel Marrocc al Sàhara Occidental des de l’any 2009. Denuncia l’increment de la repressió als territoris ocupats (a la fotografia) arran de la ruptura de l’alto el foc entre el Front Polisario i el Marroc l’any 2020.

Fonts: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i Justicia i Pau de Sant Just Desvern

Fotografia: Tercerainfromacion.es

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here