L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha contractat una empresa per controlar la població de porcs senglars que hi ha al municipi i intentar minimitzar l’impacte que provoquen.

El regidor de Medi Ambient, Juan Alfaro, explica que l’empresa contractada capturarà els porc senglars amb un sistema de gàbies. També ha recordat a la població que es tracta d’animals salvatges als que no s’ha de donar menjar.

El sistema de gàbies no és nou. D’altres municipis també l’han utilitzat. Segons ha pogut saber elBaix.cat, l’Ajuntament de l’Ametlla també va optar per aquest mètode. Segons El 9Nou, en aquest cas, les gàbies van costar 9.000 euros que es van sumar als 20.000 euros anuals que suposa el servei.

Un dels objectius dels Ajuntaments que utilitzen aquesta fórmula és que permeti acabar amb les batudes que fan els caçadors, que provoquen molèsties i fins i tot perills en la ciutadania que vol gaudir de la natura. A Lliça de Vall, l’any 2021 es van capturar amb aquest sistema 57 animals (a la fotografia), fet que ha aconseguit que ja no s’hagin fet més batudes de cacera al terme municipal. A Vallgorguina en dos mesos i mig es van capturar un total de 42 senglars.

A Castellví de Rosanes, en canvi, aquest passat diumenge 2 d’octubre, va tenir lloc una batuda de senglars.

Fonts: Ajuntaments de Sant Andreu de la Barca i Castellví de Rosanes i El 9Nou

Fotografia: El 9Nou

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here