En els primers 7 mesos del 2022, només de gener a juliol, el CUESB ( Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona) ha atès 835 persones per urgències i emergències a la metròpolis de Barcelona, ja sigui perquè han perdut l’autonomia ( en el cas de les persones grans), perquè s’han quedat sobtadament sense habitatge, perquè necessitaven adquirir medicació urgent o aliments o perquè han hagut de rebre suport psicològic per la pèrdua sobtada d’un amic o familiar, entre d’altres.

Això significa que s’ha multiplicat per sis el nombre de persones ateses des de l’ant 2016, el primer en que aquest servei d’atenció psicosocial permanent i immediat va entrar en funcionament.

El  CUESB arriba a 24 municipis de l’àrea metropolitana sense incloure la capital, Barcelona, que representen una població de 990.000 persones. Els ajuntaments del Baix Llobregat adherits al conveni entre l’AMB i l’Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona són: Begues, Cervelló, Corbera, Cornellà, Esplugues, Molins de Rei, Pallejà, la Palma de Cervelló, el Papiol, el Prat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat i Viladecans. Cada Ajuntament paga 0’47 euros per habitant l’any i l’AMB fa una aportació de 30.000 euros en concepte de despeses peremptòries.

Font: AMB

Fotografia: Público

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here