Acte de justícia a Martorell que repara un oblit incomprensible. La Biblioteca de Martorell (a la fotografia) va ser batejada el passat dijous, 6 d’octubre, amb el nom del filòsof i escriptor Francesc Pujols.

Quan l’any 2015, el llavors alcalde de la ciutat i president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, va inaugurar la nova Biblioteca, aquesta no va ser batejada amb el nom de cap escriptor o personatge destacat. D’altres biblioteques de la comarca, com la Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat, la Ramon Fernández Jurado de Castelldefels o la Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat, han volgut associar la seva activitat al nom d’una personalitat de la cultura. En aquest cas es va optar en el seu moment per denominar-la com a Biblioteca de Martorell.

Ara, set anys després, a petició de la Fundacio Francesc Pujols, s’ha posat el seu nom a la Biblioteca municipal. El regidor de Cultura de l’Ajuntament, Andreu González, va destacar que “la primacia dintre dels escriptors martorellencs no hi ha dubte que és d’en Pujols. Un escriptor importantíssim del primer terç del segle XX , que va ser molt productiu sobretot abans de la Guerra Civil”.

La decisió s’ha adoptat en el marc de la commemoració del seixantè aniversari de la mort de l’escriptor martorellenc i del centenari de la primera edició de l’obra pujolsiana “Llibre de Job”.

Font: Ajuntament de Martorell

Fotografia: Martorell digital

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here