La decisió de la bases de Junts per Catalunya de trencar el govern de coalició amb ERC no tan sols comporta que els sis consellers i conselleres del partit abandonin els seus càrrecs i siguin cessats, seguint la mateixa sort del ja cessat vicepresident Puigneró. També afecta a tota l’estructura de les set conselleries: secretaries generals, direcccions generals, assessors… Es parla d’unes 300 persones. És la convulsió més gran que pateix el món convergent i postconvergent  després de la provocada per la victòria de PSC, ERC i ICV, l’any 2003, que va acabar amb 23 anys de govern pujolista a la Generalitat. Ara es produeix el segon daltabaix: fa 13 anys, des de 2010, que, amb diferents denominacions, aquest espai polític tornava a ser al Govern.

Una  de les persones que perd el càrrec, és el molinenc Joan Ramon Casals (a la fotografia), Director General de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació, dins el Departament de Justicia, des de juliol del 2021. Aquest dilluns el DOGC publica els cessaments dels antics consellers i conselleres. Un cop els nous consellers i conselleres hagin pres possessió, aquest dimarts el Consell Executiu nomenarà els nous secretaris generals dels departaments. En les següents sessions es designaran els nous directors generals, entre ells el que substituirà Casals.

Casals (Molins de Rei, 1974), ostenta càrrecs públics des del l’any 1997 en que va ser elegit regidor de l’Ajuntament de Molins de Rei. L’any 2013 va passar a ser-ne l’alcalde fins el 2019, en que va presentar la dimissió en ser nomenat Cap de l’Oficina del President Torra. Entre el 2015 i el 2017 també havia estat diputat al Parlament de Catalunya. L’any 2020 va passar a ser director General de Coordinació Interdepartamental fins a ser nomenat per al seu darrer càrrec.

Joan Ramon Casals, havia manifestat l’any 2015, en motiu d’una crisi anterior, la que es va  produir entre CDC i Unió Democràtica: ”Si Unió no vol seguir el camí que ha marcat el president Mas, jo no vull que hi siguin”. I va afegir: “Si no volen anar per on anem nosaltres, vol dir que van per un altre costat i cap mena de problema”.

Ara, la darrera crisi de l’independentisme, que ha provocat un terratrèmol dins Junts per Catalunya, l’ha deixat sense càrrec públic.

Fotografia: El Nacional

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here