Sant Feliu de Llobregat dirà “bye,bye” per sempre més al pas a nivell del passeig Comte Vildardaga (a la fotografia).

El diumenge 16 d’octubre ADIF executarà el tancament total i definitiu del pas a nivell, després que en una primera fase es tallés únicament el trànsit de vehicles el passat mes d’agost.

Amb motiu del tancament l’Ajuntament de la ciutat ha organitzat pel dia abans, el dissabte 15 d’octubre, de 10 del matí a 2 del migdia, diverses activitats al voltant del pas a nivell per acomiadar amb la ciutadania aquest element històric de la ciutat.

Es crearà un missatge col·lectiu en una lona a través de fotos dels ciutadans i ciutadanes que assisteixin a l’acte de comiat. També hi haurà un espai on els i les assistents podran enregistrar un missatge en vídeo sobre el pas a nivell per conservar en una càpsula del temps.

A les 12 del migdia tindran lloc els parlaments de les autoritats, encapçalades per l’alcalde actual Oriol Bossa, i la primera tinenta d’alcalde, Lídia Muñoz, que era alcaldessa quan es va aconseguir que comencessin les obres del soterrament. També intervindran representants de les associacions de veïns i veïnes, que van lluitar, al costat de l’Ajuntament, durant anys i anys per aconseguir les obres que ara s’estan portant a terme.

Una vegada el pas a nivell es tanqui de manera definitiva, les alternatives de pas seran a través de la passera adaptada, ja sigui a través de les escales com dels ascensors instal·lats, i dels passos més propers situats a la Riera de la Salut i al carrer Verge de Montserrat.

El final del pas a nivell suposa una fita històrica per a la ciutat i l’inici del tancament d’una ferida oberta que forma part de la història i la memòria col·lectiva dels santfeliuencs i santfeliuenques. Al llarg del temps ha provocat nombrosos accidents i la pèrdua de moltes vides.

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Fotografia: Punt Avui

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here