L’equip d’arqueòlegs del SERP ( Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques) de la Universitat de Barcelona i de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social ha trobat a la Cova Gran de Collbató (a la fotografia) restes de fa més de 12.000 anys i ha fet un sondeig que els hi ha permès descobrir restes que demostrarien que la cova va ser ocupada fa més de 40.000 anys.

Les noves troballes són de gran interès per estudiar el poblament prehistòric del prelitoral català i caracteritzar els grups de caçadors- recol·lectors del Paleolític superior de la muntanya de Montserrat.

Les restes arqueològiques trobades en aquesta zona es concentren al voltant de diverses llars, d’on s’ha recuperat restes de conills i cabres amb evidències d’haver estat consumits, i eines de sílex. També s’han recuperat petxines marines amb perforacions  i impregnacions de pigments vermells i fragments d’agulles d’os.

Aquests descobriments demostren el potencial arqueològic de la Cova Gran de Collbató.

Font i fotografia: Ajuntament de Collbató

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here