L’any que ve, el Baix Llobregat serà protagonista del recorregut de la 102a edició de la Volta Ciclista a Catalunya. Si fa pocs dies elBaix.cat es feia ressò de la noticia que Martorell seria ciutat de sortida d’una etapa, ara s’ha fet públic que Molins de Rei acollirà una arribada de la Volta 2023.

Serà la primera vegada que Molins tingui una arribada de la cursa, ja que prèviament només havia protagonitzat una sortida, l’any 2003. Serà, doncs, el retorn de la Volta vint anys després. En aquella ocasió la vila va ser escenari d’una contrarellotge individual de 13’1 km. amb final a Valllvidrera, que es va adjudicar José Antonio Pecharromán, davant de Roberto Heras i del colombià Santiago Botero.

En aquesta edició Molins de Rei protagonitzarà l’arribada d’una etapa en línia, en un final molt esperat per la gran comunitat ciclista que hi ha al municipi. Coincidirà amb una data molt especial, el 75 aniversari del Club Ciclista Molins de Rei.

L’alcalde der Molins de Rei, Xavi Paz, ha agraït la confiança de l’organització i ha assegurat que “és un orgull comptar amb la Volta, un esdeveniment centenari del ciclisme”

El president de la Volta, Rubén Peris, ha afirmat que “Molins de Rei ens rebrà amb els braços oberts i ens fa molta il·lusió que per primer cop en la llarga història de la Volta Ciclista a Catalunya s’hi pugui celebrar una arribada de la cursa”.

La Volta a Catalunya és la tercera prova per etapes més antiga del món. Només el Tour de França i el Giro d’Itàlia van néixer abans.

La 102a edició de la Volta Ciclista a Catalunya es disputarà del 20 al 26 de març de 2023 i la comarca del Baix Llobregat la podrà viure amb més intensitat que mai.

Font: Ajuntament de Molins de Rei

Fotografia: Volta Ciclista a Catalunya

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here