“No estem obligats a conèixer el dialecte català” afirma en castellà un escrit del Cos Nacional de Policia, a través d’un correu electrònic de l’Oficina d’Estrangeria del Prat de Llobregat dirigit a l’advocat Alfons Rodríguez. Ho explica el periodista Quico Sallés al digital Elmón.cat.

El passat 13 d’octubre el Grup Operatiu d’Estrangers (GOE) del lloc fronterer de l’Aeroport Barcelona- El Prat remetia la resolució d’un expedient sobre la situació irregular d’una ciutadana llatinoamericana i que en suposava l’expulsió.

Davant l’advertiment que la resposta havia de ser en castellà, l’advocat va al·legar que els articles 32 i 33 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya reconeixen el dret d’opció lingüística de la ciutadania. En la resposta de la Policia Nacional (a la fotografia) se li comunicava que “atès que no estem obligats a conèixer el dialecte català, per evitar traduccions que puguin no ser correctes d’aplicacions externes s’ha sol·licitat que el mail sigui contestat en castellà” i s’afirmava que aquest fet no suposava “cap discriminació”.

L’advocat Rodríguez, segons Sallés, “ha volgut denunciar públicament els fets perquè es difongui la costosa tasca d’exercir en català a les institucions de l’Estat a Catalunya”

Font i fotografia: ElMón.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here