Si ahir elBaix.cat informava de l’elecció de l’actual alcalde socialista de Cornellà, Antonio Balmón, com a cap de llista del PSC el maig de 2023, avui ens fem ressò de la designació d’un altre candidat a l’alcaldia: Oriol Anguera (a la fotografia), de Junts per Catalunya.

Anguera, de 40 anys, és diplomat en Ciències Empresarials i llicenciat en Ciències del Treball, La seva trajectòria professional s’ha produït en l’àmbit financer. Té unes profundes arrels a Cornellà de Llobregat: és fill i net de comerciants del Barri Centre i del Barri de Sant Ildefons, i rebesnet de pagesos del municipi, una activitat fonamental a Cornellà abans que el creixement urbanístic la convertís en residual.  Segurament per això, Anguera, que està implicat en diversos projectes culturals i associatius de Cornellà, vol una ciutat “que respecti el llegat cultural, social, comercial, industrial i agrícola que ens van deixar les generacions que ens han precedit”.

En les eleccions de 2019, Junts es va quedar sense representació a l’Ajuntament  de Cornellà, en obtenir només el 2’55 % dels vots i no arribar al 5% exigit. Mentre, el PSC assolia la majoria absoluta amb el 47’45% dels vots i 14 regidories. Caldrà veure si Junts supera al 2023 els mals resultats del 2019 i accedeix a l’Ajuntament: competirà pel vot independentista amb ERC, que amb el 14 % dels vots va aconseguir 4 regidories, i amb la CUP, que amb el 3’51% també va quedar fora de l’Ajuntament.

Font: Junts per Cornellà

Fotografia: Memoriade.com

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here