ERC va presentar el passat dissabte, 5 de novembre, Roger Martínez (a la fotografia), el seu candidat  a l’alcaldia d’Esplugues de Llobregat, a la  Plaça Blas Infante de Can Vidalet.

L’acte va ser presentat pel veí i militant d’ERC, Daniel López, i hi van intervenir, a més del candidat, Najat Driouech, que el partit presenta com “la primera diputada musulmana del Parlament de Catalunya”, Carme Porta, exdiputada d’ERC al Parlament, i Herminia Villena, ex-regidora i pediatra jubilada al CAP Can Vidalet.

Martínez, que substitueix l’anterior cap de llista Oriol Torras, va recordar que ja “fa 43 anys que el PSC governa la ciutat” i va anunciar que “està arribant el dia que serà possible” que Esplugues es governi d’una altra manera. Va denunciar diferents mancances de la tasca del govern que encapçala l’alcaldessa socialista Pilar Díaz: una piscina a Can Vidalet, millor servei de busos a Finestrelles, o un mercat com cal a La Plana. Es va mostrar convençut que “avui comença el canvi”.

L’any 2019, ERC va aconseguir el 18’2 % dels vots i 4 regidories. El PSC va guanyar les eleccions amb una ajustada majoria absoluta: el 42’6 % i 11 regidories. Els Comuns van aconseguir l’11’1 % i 3 regidories, mentre que Ciutadans, ara en vies de desaparició va tenir el 10’9 % i 2 regidories i el PP va arribar al 5’7 % obtenint una de les poques regidories que va aconseguir al Baix Llobregat al marge de les de Castelldefels. Una de les incògnites de cara al 2023 es veure com afectarà al vot independentista les tensions  que actualment l’afecten: l’any 2019, Junts amb el 4’7 % dels vots va estar a punt d’entrar a l’Ajuntament i la CUP es va quedar en el 3’6 % . En el camp de l’espanyolisme conservador la ja anunciada candidatura de Valents, encapçalada per Fermín Valero, aspira a absorbir bona part dels vots de Ciutadans que sense la seva presència potser haguessin anat al PSC o al PP.

Font i fotografia: ERC- Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here