Reunió del Consell Nacional de Catalunya en Comú al Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat aquest dissabte, 12 de novembre.

En una sessió presidida per la cap de llista d’En Comú Podem a Sant Feliu de Llobregat, Lídia Muñoz, i en la que participava l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, les persones assistents van analitzar l’actual moment polític per passar després a trobar-se en diverses sales per discutir els trets generals del programa que els Comuns presentaran a les properes eleccions municipals.

Pel fet de celebrar-se al Prat era impossible que no es fes referència a la negativa dels Comuns al projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat. Tant la tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament, Alba Bou, com l’eurodiputat Ernest Urtasun van recordar que no es pot defensar la lluita contra el canvi climàtic en general, com diu fer el PSOE, per després impulsar projectes que, com l’ampliació de l’aeroport, contradiuen aquesta lluita.

El portaveu del grup d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, David Cid, va animar a tota la ciutadania progressista del Prat a donar suport a Lluís Mijoler “l’única garantia perquè PSC i Junts no amplïïn l’aeroport”. L’alcalde Mijoler va ressaltar la coherència de la seva organitzacio que “és capaç de defensar el mateix que defensem als municipis també al Parlament i al Congrés”, per exemple en matèries com la defensa del Delta del Llobregat i la necessitat de protegir més i millor aquests espais naturals.

Pel que fa a la situació política, el tema principal de la jornada va ser l’explicació de la proposta de derogació del delicte de sedició en el marc de la reforma del Codi Penal. Els assistents es van aixecar per dedicar un llarg aplaudiment al diputat al Congrés, Jaume Asens (a la fotografia), impulsor de la mesura que divendres van presentar el PSOE i Unidas Podemos, i agrair-li la feia feta per complir un compromís electoral dels Comuns.

Jaume Asens va afirmar que la derogació del delicte de sedició és “una victòria de la política” i va celebrar que el PSOE i ERC hagin “mogut posicions” perquè fa un temps tan sols els Comuns defensaven aquesta alternativa. El diputat i jurista va explicar que la derogació del delicte de sedició “resoldrà una anomalia” espanyola heretada del segle XIX i que diversos estats europeus ja han derogat fa anys. Va ressaltar “el nerviosisme del senyor Feijoo i de la dreta” i va recordar que, tot i que la dreta espanyola ha qualificat la mesura d’atac a la democràcia, els veritables atacs a la democràcia són “el secessionisme d’Ayuso que amenaça la salut pública” i “el segrest del PP de la reforma del Consell General del Poder Judicial”.

Fonts i fotografia: Catalunya en Comú i ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here