UGT Presons, sindicat majoritari a l’àmbit penitenciari català, denuncia en un comunicat fet públic aquesta setmana, l’aparició d’un nou sistema d’introducció de substàncies prohibides als centres penitenciaris catalans mitjançant la utilització de drons , com es va  poder detectar el passat cap de setmana als centres penitenciaris de Brians 1 i Brians 2 (a la fotografia), a Sant Esteve Sesrovires, així com també al de Lledoners.

UGT recorda que el consum de substàncies prohibides a dins les presons catalanes i el lucratiu negoci que suposa el seu tràfic constitueixen els principals motius dels problemes de seguretat que pateixen els centres penitenciaris. També adverteix que l’ús de drons podria no estar destinat exclusivament a la introducció de substàncies, sinó que també podria ser un sistema pe introduir objectes com armes de foc.

UGT reclama a la nova consellera de Justicia, Gemma Ubasart, actuacions urgents per aturar aquesta nova pràctica. En concret, se li demana que els centres penitenciaris disposin d’un sistema de detecció de drons com ja tenen altres espais públics, i que es coordini urgentment amb el Departament d’Interior i el cos de Mossos d’esquadra per tal d’implementar un sistema que permeti detectar i inhibir els objectes que puguin violar l’espai aeri dels centres penitenciaris. Aquesta reclamació sindical s’inscriu en la desconfiança que ha provocat el nomenament com a nova Consellera de Justicia de Gemma Ubasart, membre de la junta directiva d’Irídia, entitat que sovint s’ha mostrat molt crítica amb determinades actuacions dels funcionaris de presons.

Font: UGT Presons

Fotografia: La Vanguardia

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here