Fa pocs dies un guàrdia civil ha estat condemnat per un cas de fake news per difondre a Twitter una noticia falsa. L’acusat va penjar l’any 2019 un vídeo gravat a la Xina assegurant que era d’una violació denunciada a Canet de Mar. L’Audiència Provincial de Barcelona l’ha condemnat a 15 mesos de presó, a tancar tots els seu seus perfils de xarxes socials i a una multa de 1.620 euros, a més de la inhabilitació per exercir la docència durant cinc anys. L’home tenia la intenció de difamar menors marroquins no acompanyats d’un centre d’aquesta localitat del Maresme. Fonts de la Guàrdia Civil van assegurar a TV3 que es van assabentar dels fets a partir de la sentència i que emprendran mesures disciplinàries contra l’agent.

El següent cas que podria ser jutjat afecta al Baix Llobregat. Una dona de Sant Joan Despí està pendent de judici, acusada d’un delicte d’odi i discriminació amb agreujant de difusió per internet, per haver penjat a Twitter un vídeo gravat al Brasil en que es veien uns joves amb comportaments violents i atribuir-lo a menors no acompanyats a l’Estat espanyol.

La primera sentència contra fake news a l’Estat espanyol inaugura una etapa en la que serà més fàcil perseguir conductes de l’extrema dreta que pretenen criminalitzar les persones migrants.

Font: CCMA

Fotografia: Wikipedia

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here