El PSC del Prat va triar un mal moment per fer la presentació del seu cap de llista a les eleccions municipals del mes de maig de 2023, la mateixa setmana que el partit hagués impulsat al Parlament una moció a favor de l’ampliació de l’aeroport.

Aquest dissabte, 12 de novembre, a dos quarts d’una del migdia, el Centre Cívic Jardins de la Pau del Prat de Llobregat, va acollir l’acte de presentació de Juan Pedro Pérez ( a la fotografia), com a candidat socialista en les properes eleccions locals.

L’acte va comptar amb la presència del ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta. Per aquest motiu, un grup d’activistes de la plataforma “La gent del fang”, va aprofitar la seva visita per protestar per la postura favorable del PSC a ampliar l’aeroport. Iceta havia qualificat de “imprescindible” aquesta ampliació i havia defensat que es podia destruir la llacuna de la Ricarda perquè, segons ell, “és artificial”. “La gent del fang”, que portava una pancarta amb la frase “El Prat, el meu lloc al món” i una imatge del delta i del NO a l’ampliació de l’aeroport,  li va lliurar el llibre “Els sistemes naturals del Delta del Llobregat”, editat per la Institució Catalana d’Història Natural  i li van demanar que es documenti millor sobre el Prat i el seu territori.

Juan Pedro Pérez, actual primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament del Prat, va posar en valor la bona gestió realitzada pels socialistes a les àrees que gestionen dins l’equip municipal que encapçala l’alcalde Lluis Mijoler, d’En Comú Podem. Tant Pérez com la presidenta del Consell Comarcal del Baix Lobregat, Eva Martínez, alcadessa socialista de Vallirana, van llançar dures crítiques contra l’alcalde Lluís Mijoler. Especialment contundent va ser Eva Martínez, que després de reconeixèr que no coneixia Mijoler va afirmar: “Només sé que fa declaracions que generen conflicte i que deixa perdre oportunitats econòmiques”

La protesta que van haver de suportar il·lustra que els socialistes pratencs es mouen en una situació molt complicada: l’Ajuntament encapçala l’oposició al projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat que impulsen la ministra de Transports i exalcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el socialista i president d’AENA, Maurici Lucena. A la ciutat hi ha un gran consens en contra del projecte: fins i tot l’associació El Prat Empresarial apostava fa pocs dies per interconnectar els aeroports de Catalunya en lloc de centrar-se a ampliar el del Prat, en contra de l’interès de la patronal Foment del Treball de que es porti a terme l’ampliació. En aquest context, l’acord impulsat pel PSC al Parlament de Catalunya aquesta setmana insistint en l’ampliació de l’aeroport, del que va informar elBaix.cat i que va rebre el suport dels independentistes de Junts i de la dreta i l’extrema dreta espanyolista de Vox, PP i Ciutadans, és una pedra a la sabata del socialistes del Prat de cara a la campanya electoral.

L’any 2019, el PSC va obtenir el 21’2 % dels vots i 7 regidories. Malgrat ser les eleccions en que un nou candidat, Lluís Mijoler, prenia el relleu del carismàtic alcalde Lluís Tejedor, els Comuns van guanyar les eleccions amb un 33’5 % dels vots i 11 regidories. ERC va obtenir 3 regidories, igual que Ciutadans, avui en vies de desaparició, i Podemos, un. Junts i el PP van quedar fora de l’Ajuntament en superar el 4 % però sense arribar al 5 % preceptiu. De cara al 2023 s’ha fet públic que els Comuns i Podem presentaran una única candidatura, fet que incrementa les possibilitats de Lluís Mijoler de tornar a guanyar l’alcaldia.

Fonts: PSC- Baix Llobregat i La gent del fang

Fotografia: PSC- Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here