Aquest dimecres, 16 de novembre, Fundesplai va presentar a la seva seu del Prat de Llobregat el seu programa “Demà Jove” (a la fotografia) que té per objectiu inserir al mercat laboral a persones joves en situació d’atur i amb poca o nul·la formació i que combina aprenentatge, acompanyament personalitzat i un contracte laboral des del primer dia.

Actualment ja estan participant en aquesta iniciativa 300 noi i noies. El “Demà Jove” està impulsat per Fundesplai amb la col·laboració de l’organització brasilera Renapsi, creadora inicial del programa, i compta amb el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya.

En l’acte de presentació hi van participar, entre d’altres, Josep Gassó, president de Fundesplai, Carles Campuzano  conseller del Departament de Drets Socials de la Generalitat, Esther María Pérez, Subdirectora general de Polítiques d’Inclusió del Ministeri d’Inclusió, Enric Vinaixa, Secretari de Treball del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat, i Sílvia Miró, Directora de l’Àrea de Treball de PIMEC.

També van prendre la paraula el responsable de Renapsi, Adair Meira, i Gracinha Criado, presidenta del Grup Tècnic i Social de l’Estat de Golás, al Brasil.

Els joves van ser protagonistes de la presentació del programa i van explicar la seva visió de l’experiència que estan vivint.

Demà Jove vol contribuir a millorar la inclusió sociolaboral dels nois i noies en un context on les xifres d’atur entre els 15 i 24 anys són del 25’7% a Catalunya i del 31 % a Espanya, mentre que la mitjana de la UE està al voltant del 14%. Aquest mateix dijous, 17 de novembre, una delegació de Fundesplai i de Renapsi és a Brussel·les per a exposar el resultat de les proves pilot del Demà Jove al Parlament europeu.

Font i fotografia : Fundesplai

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here