Ple de gom a gom al Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat, aquest divendres, 18 de novembre, al vespre, en la XI edició dels Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat.

300 persones de tota la comarca van assistir a la gala de lliurament dels Premis, que va començar amb un discurs de benvinguda de l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, i va acabar amb les paraules de Genoveva Català, presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, entitat organitzadora, i del delegat del Govern a la regió de Barcelona i alcalde del Papiol, Joan Borràs.

I entremig, els premis, que enguany presentaven força novetats. El CECBLL va decidir donar el nom de persones destacades de la comarca a diversos guardons que elegeix un jurat. Així, la presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia de l’IEC, Núria Salán Ballesteros, dóna nom al Premi a Experiències Econòmiques. El Premi a Experiències Socials porta el nom del periodista de TV3, Joan Salvat Saladrigas. El catedràtic d’Ecologia de la UB, Narcís Prat Fornells dóna nom al Premi a Experiències Ecològiques. I el Premi a Experiències Culturals porta el nom de la doctora en Història, Gràcia Dorel-Ferré. Les persones i entitats premiades i les 92 candidatures presentades reflecteixen la vitalitat i la diversitat del Baix Llobregat: des del cantant de Castelldefels, Alizzz, a l’exalcalde del Prat, Lluis Tejedor, des del físic i historiador de Gavà, Josep Campmany, a l’enginyera agrícola de Sant Esteve Sesrovires, Anna Vidal, des de l’empresa Soler i Sauret de Sant Feliu a la Llibreria Els nou rals de Viladecans. I molts i moltes més.

També es van lliurar tres premis que no decidia el jurat. El Jaume Codina va ser per Amics del Prat, una entitat nascuda l’any 1955 amb la voluntat de reforçar la identitat del Prat. El Premi Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, que atorga la Junta del Centre, fou pel Consell de Col·legis d’Infermers i Infermeres de Catalunya (a la fotografia), pel paper que han jugat els professionals de la Sanitat respecte a les cures i l’atenció bàsica de la salut en el marc de la pandèmia. I el Premi a la Personalitat Baixllobregatina, elegida a partir d’una votació on line en la que van participar 1129 persones, va ser per la cantant d’Olesa de Montserrat, Chanel, que amb el 56’6 % dels vots es va imposar a la directora de cinema de Cornellà, Carol Rodríguez, que va aconseguir el 43’40 %.

Premiats i premiades

  • Premi Núria Salán a Experiències Econòmiques:

Soler i Sauret. Sant Feliu de Llobregat

Producciones del Barrio. Esplugues

Anna Vidal Rabetllat. Sant Esteve Sesrovires

 

  • Premi Joan Salvat a Experiències Socials

Congrés de Dones del Baix Llobregat

Cuidando de Ti. Asociación de Cuidadores Sant Boi

Carlota Dobaño Lázaro. El Prat

Manel Esteller Badosa. Sant Boi

Jaume Funes Artiaga. Cornellà

 

  • Premi Narcís Prat a Experiències Ecològiques

Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal del Baix Llobregat

Espais Test Agraris. Sant Vicenç dels Horts

Lluís Tejedor Ballesteros. El Prat

 

  • Premi Gràcia Dorel-Ferré a Experiències Culturals

Projecte Mons. Sant Just Desvern

Llibreria Els Nou Rals. Viladecans

Josep Campmany Guillot. Gavà

Alizzz ( Crístian Quirante). Castelldefels

Carmen Doorá. Sant Boi.

 

Font: CECBLL

Fotografia: Col·legi d’Infermers i Infermeres

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here