No són tan sols les persones usuàries, les entitats de la Plataforma per un servei digne de Bus al Baix, o la Síndica de Greuges, que ha emès, tal com ha informat elBaix.cat, una resolució crítica amb el paper de l’AMB, són també els treballadors i treballadores d’Avanza al Baix Llobregat els que estan farts de l’empresa.

Segons va anunciar CCOO, per unanimitat en les dues assembles celebrades, després de l’oferta de l’empresa d’un 1’5 % d’increment salarial, els treballadors i treballadores han decidit convocar aturades del servei durant els propers dies.

Però no són els únics: els treballadors i treballadores de Rosanbus (a la fotografia) , l’empresa que dona servei a L’Hospitalet i diversos municipis del Baix Llobregat, inicien aquest dijous, 24 de novembre, una vaga que també s’estendrà al dijous de la setmana que ve, 1 de desembre. Baixbus informa que l’aturada del servei va des de les 7 a les 10 del matí i de de les 4 a les 7 de la tarda, i que el Departament de Treball de la Generalitat ha establert els serveis mínims. Segons l’empresa, “s’està treballant per solucionar aquesta situació el més aviat possible”.

Segons CCOO de Rosanbus, l’empresa ha incrementat la pressió sobre els treballadors amb “expedients disciplinaris” i el servei pateix la manca d’autobusos. Denucien que els últims concursos de l’AMB, gestionats per la Vicepresidència de Transports i Mobilitat,  per l’adjudicació de les línees d’autobúes urbà del Baix Llobregat, han derivat en una “subhasta a la baixa”.

Fonts coneixedores de la situació del servei de Bus del Baix Sud han declarat a elBaix.cat que “la manca d’intervenció i de planificació de l’AMB, l’estem pagant les persones usuàries i els treballadors i treballadores, que tenen unes condicions laborals i uns sous de misèria”.

Des de l’Associació  per la Promoció del Transport Públic (PTP) s’afirma que segueixen lluitant, amb la Plataforma per un servei digne de bus al Baix Llobregat, per demanar explicacions de la situació i la gestió de les línies de bus operades per Avanza.

Fonts: CCOO i PTP

Fotografia: El magazine dels Amics del Bus

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here