Un grup d’activistes de la plataforma de la Gent del Fang van aprofitar el passat dimarts, dia 22 de de novembre, la visita al Prat de Llobregat de diversos dirigents nacionals de Junts per Catalunya per protestar per la postura d’aquesta formació favorable a ampliar l’aeroport del Prat.

La protesta es va produir davant el Centre Cívic Palmira Domènech, on feia la seva presentació com a cap de llista de Junts, el pratenc Gerard Valverde. Van participar-hi l’exconseller d’Economia Jaume Giró, l’exalcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, l’ex secretari general del partit Jordi Sánchez, avui en posicions molt crítiques amb la direcció, i l’exalcade de Barcelona, Xavier Trias, que està a punt d’anunciar la seva presentació a les eleccions locals del 2023. El cas d’aquest darrer és especialment significatiu perquè cas de guanyar a Ada Colau el posicionament de la capital catalana passaria de ser contrari a l’ampliació a mostrar-hi favorable arrenglerant-se amb els pronunciaments de la patronal catalana Foment del Treball i del PSC. Tot i el cartell de luxe, l’acte no va superar el centenar d’assistents.

La Gent del Fang va retreure que Junts hagués votat al Parlament a favor d’ampliar l’aeroport, al costat de PSC, Vox, PP i Ciutadans, i el fet que el grup parlamentari de Junts hagi presentat una proposta de resolució contrària a l’increment de la protecció dels espais naturals del Delta. Segons la Gent del Fang, el posicionament de l’organització local de Junts al Prat no coincideix amb el de la seva direcció nacional. De fet,  Gerard Valverde es va comprometre a mantenir una reunió amb le Gent del Fang.

Valverde va denunciar el “patrimonialisme que exerceix la formació política que governa la ciutat des de fa més de 40 anys” i va situar entre les seves prioritats la lluita contra la inseguretat i les ocupacions il·legals, com fa Junts arreu del territori, la promoció econòmica, l’habitatge social, i la defensa del patrimoni cultural i natural de la ciutat. En l’actualitat, Junts per Catalunya no té representació a l’Ajuntament del Prat.

Fonts: Junts pel Prat i La Gent del Fang

Fotografia: La Gent del Fang

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here