Aquest dissabte, 26 de novembre, a dos quarts de 8 del vespre, a l’Auditori de Sant Ildefons, a la Plaça Carles Navales s/n, de Cornellà de Llobregat, tindrà lloc un concert de música palestina i catalana, emmarcat dins el programa Som Constructores, coordinat per l’Associació Catalana per la Pau. Vol ser un espai d’intercanvi , reflexió i denúncia sobre la vulneració dels drets socials i culturals de Palestina.

El concert, que és un dels que s’ofereixen també a municipis com Barcelona, Vilassar de Dalt i Ripollet, comptarà amb la presència de músics de l’ESMUC i del Taller de Músics. Aquest intercanvi musical recorrerà els carrers de Palestina i repassarà la tradició àrab-palestina, catalana, i també transitarà per altres estils com el flamenc i el jazz.

Al Kamandjati Ensemble és un grup de músics palestins creat per l’associació Al Kamandjati, fundada l’any 2002 amb l’objetiu de proporcionar educació musical als palestins i palestines sense recursos. Disposa d’escoles a sis localitats de Palestina i a dues del Líban. Iyad Staiti, llaütista i director general d’Al Kamandjati, serà un dels músics que participarà dels concerts.

Staiti ha manifestat : “Crec que és impossible una ocupació cultural. Pot ser que s’ocupi la terra però no la cultura, perquè la cultura és una part de l’esser humà, de la seva herència i del seu origen  i vida”.

El programa Som Constructores compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Barcelona. El concert de Cornellà és d’entrada lliure amb taquilla inversa. Una bona ocasió per a que la comarca del Baix Llobregat mostri la seva solidaritat amb el poble palestí, que veu vulnerats els seus drets per l’ocupació militar per part del govern d’Israel.

Font: ACP

Fotografia: WorldPress.com

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here