L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va publicar, el passat dia 16 de novembre, un anunci fent constar que, amb efectes del 3 de novembre, es nomenava Joan Ramon Casals (a la fotografia, amb l’actual alcalde Xavi Paz), assessor a jornada completa. Casals passa a ser personal eventual, és a dir, càrrec de confiança del grup metropolità de Junts per Catalunya.

Tal com havia informat elBaix.cat, Joan Ramon Casals, és un dels càrrecs de Junts per Catalunya que es van veure afectats per la decisió del seu partit de trencar la coalició de govern amb ERC. Casals va ser cessat com a Director General de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació, per la nova consellera de Justicia, Gemma Ubasart, a mitjans d’octubre. Quinze dies després ja va ser nomenat càrrec de confiança a l’AMB.

Casals ( Molins de Rei, 1974) ostenta càrrecs públics des de que tenia 23 anys, quan el 1997 va ser elegit regidor de Convergència i Unió l’Ajuntament de la seva ciutat. Des de l’any 2013 va ser alcalde fins el 2019, quan va presentar la dimissió en ser nomenat Cap de l’Oficina del President de la Generalitat, Quim Torra. Entre el 2015 i el 2017 també va ser diputat al Parlament de Catalunya. L’any 2020 va passar a ser Director General de Coordinació Interdepartamental fins a ser nomenat, el juliol de 2021, Director General de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació, càrrec que ha exercit fins l’octubre d’aquest any.

La incorporació al grup metropolità de Junts ha aixecat el comentari a Molins de Rei de si Joan Ramon Casals podria estar preparant el seu retorn a la política local, com a candidat a l’alcaldia en les properes eleccions del maig de 2023. L’actual portaveu de Junts a Molins de Rei és Ramón Sánchez, que va substituir Casals com alcalde entre els mesos de febrer i juny del 2019. Actualment Sánchez, després de perdre les eleccions d’aquell mateix any en que es va quedar amb 4 regidors enfront dels 6 que havia obtingut Casals l’any 2015,  és primer tinent d’alcalde dins el govern del PSC i Junts, encapçalat per l’alcalde socialista Xavi Paz. Les especulacions a Molins de Rei sobre qui serà el futur cap de llista de Junts han començat.

Font: AMB

Fotografia: Ajuntament de Molins de Rei

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here