Nova víctima de la decisió de Junts per Catalunya de trencar el Govern de coalició amb ERC. El fins ara president de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Damià Calvet, exconseller de la Generalitat, serà substituït per Lluís Salvadó (a la fotografia), diputat d’ERC al Parlament, i destacat membre de la societat de les Terres de l’Ebre nascut a La Ràpita.

El Port de Barcelona és una empresa pública participada pel Govern central, la Generalitat de Catalunya i els Ajuntaments amb el termes municipals afectats per aquesta infraestructura: Barcelona i el Prat de Llobregat.

La proposta de Salvadó ha estat realitzada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i ha de ser acceptada pel president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. No es preveu cap problema i per tant, ben aviat, Salvadó podrà prendre possessió del seu nou càrrec. El fet que hagi transcendit el seu nom indica que ja hi ha un acord entre ERC i el PSOE.

El president sortint, Damià Calvet, havia estat nomenat el juny de 2021, després de deixar el seu càrrec de Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, pel que havia estat designat l’any 2018. Calvet és un històric de CIU. Dies després que Junts abandonés el Govern, opció a la que s’havia oposat, va manifestar la seva voluntat de continuar com a president del Port, insinuant que podria acceptar una oferta contrària a la decisió de Junts, però va acabar posant el seu càrrec a disposició del nou conseller de Territori, Juli Fernández, que l’ha cessat.

El nou president, Lluís Salvadó (La Ràpita, 1969), és diputat d’ERC al Parlament per Tarragona, càrrec al que ara haurà de renunciar. Està investigat pel Tribunal Superior de Justicia de Catalunya per presumptes delictes de prevaricació, revelació de secrets, desobediència i malversació, pels fets de l’1 d’Octubre de 2017. Ha estat regidor de l’Ajuntament de La Ràpita, president d’ERC a les Terres de l’Ebre, secretari d’Organització del partit, Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, i  secretari general adjunt d’ERC. De caràcter agre i polèmic, l’any 2018 va ser protagonista d’un controvertit episodi per la filtració de diversos comentaris titllats de masclistes, sexistes i racistes, en una conversa amb el batlle de La Ràpita, Josep Caparrós, fet que va provocar que totes les forces polítiques, excepte ERC i Junts, demanessin la seva dimissió. Caldrà veure com es desenvolupa en una responsabilitat  basada en posar d’acord administracions i colors polítics diferents i allunyada de la seva realitat geogràfica i política.

Fotografia: Diario del Puerto

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here