CineXic, el circuit estable de cinema familiar doblat en català, arriba en la seva segona edició al doble de sales i de públic.

En aquesta edició es programaran vuit pel·lícules dirigides a un públic d’entre 3 i 12 anys, que es projectaran cada mes, amb excepció dels mesos d’estiu, a 65 sales repartides per tot el territori: 60 poblacions de 29 comarques catalanes acolliran les projeccions , on s’esperen més de 30.000 persones, el doble que el 2022.

El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, assegura que “és importantíssim” seguir apostant pel cinema i el doblatge en català. L’entitat considera l’audiovisual i el cinema un sector estratègic per revertir el descens de l’ús social del català i millorar la situació de la llengua en el futur.

Les vuit pel·lícules projectades tenen qualitat artística i pedagògica, i han estat seleccionades amb perspectiva de gènere, respecte a la diversitat i foment dels drets socials i universals. Per a l’edició del 2023 les pel·lícules escollides són Gordon i Paddy, Al sostre del món, El Cargol i la Balena, La mama és pura pluja, Jacob, Mimi i els gossos del barri, Neu i els arbres màgics, Solan & Eri, missió a la lluna, i Operació Pare Noel.

D’entre les sales incloses al CineXic, trobem en el llistat d’Òmnium, l’Ateneu de Sant Just Desvern, i l’Auditori Joan Cererols de Martorell. En l’acte de presentació de la iniciativa, realitzat aquest dissabte, 26 de novembre, també es va fer referència a Esplugues de Llobregat.

Font i fotografia: Òmnium Cultural

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here