Aquest dijous, 1 de desembre, es commemora el Dia Mundial de la Sida, una efemèride a la qual el SJD Hospital de Sant Boi del Parc Sanitari Sant Joan de Déu també s’adhereix.

Coincidint amb aquesta data, surt al mercat una combinació de fàrmacs antiretrovirals injectables. Es tracta dels primers fàrmacs “long-acting” per al VIH, que suposaran un gran canvi en la manera de tractar la malaltia.

Segons dades del Departament de Salut, actualment hi ha al voltant de 33.000 persones a Catalunya que conviuen amb el virus de la immunodeficiència humana (VIH).

L’assaig clínic SOLAR, en desenvolupament des de finals de l’any 2020 i amb una participació del SJD Hospital de Sant Boi, culmina aquest mes de desembre amb la sortida al mercat dels dos fàrmacs antiretrovirals ( cabotegravir i rilpivirina) en un nou format d’acció perllongada.

La suma de la prevenció a través de la teràpia de PrEP, juntament amb el diagnòstic precoç i tractament de les persones infectades per l’VIH és la clau per apropar-se a la fi d’aquesta pandèmia.

Taula rodona a Castelldefels

L’acte central Castelldefels per la SIDA (a la fotografia) es celebra avui, 1 de desembre, a dos quarts de 7 de la tarda a la Biblioteca -Sala Margarida Xirgu. En el transcurs de l’acte tindrà lloc una taula rodona amb la participació de la Itziar Castro, actriu, cantant, escriptora i productora, de Marina, finalista de DRAG RACE ESPAÑA 2, drag queen, artista i directora audiovisual, del doctor Vicens Díaz de Brito, Cap del servei de malalties infeccioses a l’Hospital de Sant Boi, d’Iván Herrador, president de l’Associació Sant Boi en Positiu TransVIH+, i de Mar Linares, superVIHventa de llarg recorregut i activista. També es gravarà en directe un “Podcast”.

Fonts: Hospital de Sant Boi i Ajuntament de Castelldefels

Fotografia: Ajuntament de Castelldefels

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here