El Departament d’Educació destinarà 12.120.605 euros a millorar l’eficiència energètica i el confort tèrmic dels centres educatius de la comarca. Aquest seguit d’obres es finançaran amb els fons europeus REACT-EU de recuperació econòmica que han de fer possible millorar les infraestructures que donen servei a la ciutadania, en aquest cas, escoles i instituts.

L’objectiu de la inversió és fer edificis més sostenibles, habitables, saludables i allargar-ne la vida útil.

Es millorarà l’aïllant dels edificis per combatre la calor i el fred, una de les principals queixes de mestres i alumnes, durant la pandèmia, primer, i durant les altes temperatures, després, i se substituiran calefaccions. L’impuls dels fons europeus permetrà actuar de cop en 294 centres a tot el país i dur a terme en un any el que a través de les inversions ordinàries del Departament s’ha dut a terme en els 7 anys anteriors.

Els centres que experimentaran  aquestes millores pertanyen als municipis de Castelldefels, Cornellà, Esparreguera, Esplugues, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Pallejà, el Prat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts , Vallirana, Abrera, Corbera, Olesa de Montserrat, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló i Viladecans.

Font: Departament d’Educació. Generalitat de Catalunya.

Fotografia IES Olorda: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here