La Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat han creat la “Càtedra UB sobre perspectives de gènere i feminismes Ciutat de Cornellà”, que té com a objectius donar suport i visibilitat a la recerca amb perspectiva de gènere i feminista, impulsar un coneixement científic feminista i crític, especialment en les àrees de coneixement més masculinitzades com és el cas de la ciència i, en general, fer més accessibles aquestes recerques a la ciutadania.

La UB i l’Ajuntament de Cornellà ja porten 13 edicions col·laborant en la Universitat d’estiu de les Dones, en el marc dels cursos d’estiu “Els Juliols”.

La càtedra aglutina projectes com la citada Universitat d’estiu de les Dones, l’Escola d’estiu Física i Gènere i un Congrés d’hivern a la ciutat.

Pel Dia Internacional de la Dona i la Nena en la ciència, cada escola del municipi rebrà una investigadora de la UB per fomentar la vocació científica de les noies.

La càtedra s’estrena aquest desembre amb un workshop sobre el coneixement feminista dins i fora d l’acadèmia.

La Càtedra va ser presentada a l’Aula Magna de la Universitat de Barcelona, aquest passat dimecres, 30 de novembre, amb la presència del rector de la UB, Joan Guàrdia, de l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, i de Sonia Estradé, professora de la Facultat de Física de la UB, que dirigirà la càtedra.

Font: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here